S’inicia la campanya “U pollencí és u nostro parlar, no u mallorquí”

0
995

Grans personalitats del món intel·lectual de Pollença com són l’amo de Bàlitx, en Joanet de sa Gerra o sa Jaia Quaresma han impulsat un manifest i recollida de firmes per defensar l’autonomia de la llengua pollencina vers el mallorquí i català. “Esteim farts que no ens respectin i ens trepitgin com a nació. No xerram mallorquí ni u nostro parlar n’és cap modalitat. Ni circulos, ni bauzás, ni jaumes tercers”, exclama sa Jaia Quaresma, qui afirma que “tota aquesta gent té complexe d’alguna cosa que no entenem”. Per la seva banda, en Joanet de sa Gerra es limita a apuntar que “jo flip”.

Tot i així, l’amo de Bàlitx apel·la als espanyols mallorquins que defensen que la seva no és la llengua catalana: “Ells segur que ens entenen i ens faran costat. Més que ningú saben que és estudiar una llengua imposada, la catalana, en detriment de l’espanyola i la mallorquina. Esteim segurs que n’Ana María Aguiló ens donarà suport públicament i firmarà la petició”. Qui vulgui firmar ha d’enviar un colom missatger amb un paperet on hi constin el nom, DNI, adreça on viu seguit de “U pollencí és u nostro parlar, no u mallorquí” i la firma. El colom haurà de dipositar el paper a la bústia del monestir de Lluc.

Aquesta iniciativa no és el primer reclam d’una llengua pròpia. Ja fa uns anys es va publicar un diccionari manacorí que defensava la independència de la llengua manacorina i criticava els atacs imperialistes de les llengües catalana i mallorquina. Tot amb tot, des del soviet suprem a Barcelona, el radical Artur Mas ha afirmat que “seguirem menjant nins petits espanyols per esmorzar i imposant el català a les Illes i València”.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí