Santiago Calatrava es farà càrrec de la Sagrada Família

0
1082

Segons ha informat Miquel Collell, cap d’obres de la Sagrada Família de Barcelona, el famós arquitecte Santiago Calatrava es farà càrrec, a partir del juny que ve, de la finalització del projecte de l’obra magna d’Antoni Gaudí, la Sagrada Família. La notícia va fer-se pública ahir després de que l’anterior arquitecte en cap, Josep Ramon Mas, declarés que dimitia perquè “no sabia com acabar l’obra, em sobraven peces. Em rendeixo”. Així, poques hores després, Collell informà a la premsa de què la responsabilitat d’acabar l’església recauria sobre Calatrava.

Segons ha explicat el propi Calatrava, “la meva intenció és construir una passarel·la gegant ondulada i de vidre que doni la volta a tota l’església i on la gent llenegui quan plogui, i que sigui també impossible de fer net”.  Segons ha pogut conèixer Foc i Fum, aquest projecte ha vist incrementat el cost en almenys 50 milions d’euros, en gran part per la compra de nous materials, com per exemple unes bigues de titani vermell que s’usaran per construir una cúpula mòbil que cobrirà part del temple els dies que faci massa sol, i unes barres de ferro rovellat de 40 metres que encara ningú sap per a què serveixen.

Joan Marcí, cap de l’associació “Jubilats i obres públiques” ha manifestat el seu entusiasme davant aquesta nova proposta: “només de fer la cúpula tindrem obres almenys durat 10 anys segurs. A més, segur que un cop acabada tindrà goteres, així que hauran de fer obres de reforma. Quina meravella!”

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí