Mallorca s’omple de xusma sollerica després de la gratuïtat del túnel

10
1592

Després d’una incansable lluita per gran part de la població mallorquina, el 28 de desembre del 2017 el túnel de Sóller va passar a ser gratuït.

La demanda de la gratuïtat del túnel venia per part de la població sollerica que demanava poder sortir de la vall per dur a terme activitats més enllà de l’agricultura o l’estraperlo. També nombrosos mallorquins demanaven la gratuïtat per poder visitar més sovint la vall de Sóller, famosa pel seu gran encant i misticisme.

Però després de ja 4 mesos de la seva gratuïtat s’han començat a destapar els efectes col·laterals que ningú esperava: “D’ençà que el túnel és gratuït per tothom, els sollerics són lliures de sortir de la seva cova i passejar per Mallorca, és una cosa que hauríem d’haver tengut en compte”, ens expliquen fonts del govern.

“Els sollerics són raça perillosa, gent ermitanya, endogàmica i amb la prepotència d’un francès de bé, són l’encarnació del dimoni”, argumenta Joan Alcover, professor d’antropologia a la UIB. “Mai els hauríem d’haver deixat sortir del forat!”, cridà Alcover quan presencià l’entrada del primer solleric a la universitat.

Les poblacions més ressentides per la ja no tan recent obertura del Túnel ha sigut Bunyola, on els embarassos i la criminalitat han arribat a màxims històrics.

Col·lectius com TerraFerida o el GOB demanen al govern que prengui cartes a l’assumpte abans que sigui massa tard: “L’espècie invasora pot trastocar l’ecosistema balear a nivells inimaginables” sentencia el director del GOB Toni Sacarés.

El govern assegura haver pres nota i prendre una decisió les setmanes vinents. L’oposició demana tapiar el túnel i enviar tots els condemnats a mort a defensar la serra: “Si els fornalutxencs descobreixen que el tunel és gratuït, podria ser el acabose”.

10 COMENTARI

  1. Arrel de l’alarmant noticia publicada per la prestigiosa revista “Foc i Fum”, l’institut alemanys per a la conquesta de noves terres, decidi enviar el seu millor corresponsal a la vall a on ja hi te més del 80% de terres adquirides; l’informe interceptat per una chafardera mentres feia un video prenguent un cafe a plaça revela:

    “Els sollerics no surten de la vall perque el tunel sigui grátuït, sino per la bona feina que estic duguent a terme, ara ja no queden cases per ells i aviat també l’his comprarem ses coves”

  2. En el 2019, llunguets i habitants de les terres baixes ja haureu canviat la o per la u; menjareu carrotes, xítxols i pinya enlloc de pastenagues, péssols i colflori (i formatge abans de les postres); demanareu un pastís enlloc d’un vermut; us posareu les pantufles en arribar a casa i encalentireu el llit amb una bullota d’aigua. I sabreu distingir una taronja navel d’una navelate o d’una canoneta.

  3. Sincerament, està clar que és un texte escrit en to sarcàstic i humorístic però a vegades traspassar sa línea entre lo graciós i lo ofensiu és molt fàcil. Com a solleric no m’ha fet gens de gràcia aquest texte, per molt de sentit humorístic que se li vulgui donar, perquè una cosa és satiritzar i s’altra ben distinta anomenar-nos xusma. Per altra banda crec que els efectes són més bé inversos i que realment si hi ha hagut un perjudicat (i a la vegada beneficat) ha estat Sa Vall: perjudicat perquè cada dia que es surt de casa ja sembla ple agost i beneficiat perquè al menys es negocis locals hauran incrementat es seus beneficis, ja que sembla que hi havia més ganes d’entrar per part de la resta dels mallorquins que de sortir per part dels sUllerics.

    • És una pàgina d’humor. Saps què és això? Jo també sóc Solleric i es caos apocalíptic que s’enyales per culpa des tràfic ja existia molt abans de s’obertura des túnel. Sa diu massificació turística i te una solució molt senzilla. I no, no és sa solució que proposa es PartitPodrit de posar més asfalt.

  4. Com deia el meu pare/oncle, “Cualque día tota Fora Vila serà nostre”. El forat s’ha destapat: aquí comença el nostre domini: propagació d’embarassos entre cosins, paraules acabades amb U i prepotència sectària que no podreu contrarestar. No podreu escapar per aigU ni per terra, els vostres cotxUs seràn inútils en la Guerra Santa. Hem provat el sabor de sa llibertat, no pensam tornar al nostre forat. Firmat: Un adorador de ses taronges.

  5. Com a solleric estic totalment d’acord hem sortit per no tornar, cremerem ses vostres cases, matarem es vostres fills i farem un sacrifico de sang a Satanás amb les vostres filles, tot al crit de “Adoram les taronjes”.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí