Les gallines no se’n volen anar: “Tornarem a repoblar la rotonda”

0
1041

“Dos cans van entrar a mitjanit a la rotonda, nosaltres dormíem. Fou una carnisseria”. Així començava el seu relat la presidenta de les gallines de la rotonda de na Camel·la, amb ulls plorosos i cloquejant – mai més ben definit – de por per les imatges que recordava. Dos cans salvatges van entrar a la rotonda el passat dissabte  i van cruspir-se una gran quantitat de gallines. De les que estaven greument ferides tampoc n’ha sobreviscut ninguna. “Quedem unes 15 gallines i uns 6 galls. Estem molt afectats per aquest atemptat però no ens mourem de ca nostra” explica la presidenta.

La presidenta explica que apart de l’atac també se senten espantades per altres motius. Un d’ells és la publicitat dels Big McChicken a l’enorme panell de davant de la rotonda. Segons la gallina presidenta  “és una imatge inquietant i de molt mal gust”. Els veïnats de la zona es mostren reticents a la presència de les gallines, sobretot pels renous i les males olors. Un dels veïns, Miquel Perelló, declara que ell no és racista “però les gallines, al galliner”.  Tot i les dificultats i l’oposició dels veïnats, les gallines tenen ben clar que no se’n aniran i que resistiran. “Tenim una alta capacitat reproductiva, i tot i que les madones ens espolien els ous, tornarem a repoblar la rotonda tan aviat com puguem”.

D’altra banda, el representant de l’Assemblea Nacional de les Gallines s’ha mostrat més contundent en les seves declaracions. Segons ell, no es tracta d’un atac fortuït de cans salvatges sinó d’un extermini premeditat i orquestrat pel consistori manacorí. “L’Ajuntament de Manacor ha contractat a cans mercenaris per a què els hi facin la feina bruta sense miraments” afirma durament el representant.  “No han volgut negociar un referèndum per la independència i unes setmanes després ens trobem amb aquest extermini. Serà casualitat? El que és veritat és que som un problema per a l’Ajuntament i se’ns volen treure de sobre” explica. Per altra banda, un dels galls supervivents a l’atac dels cans ha estat nomenat general en cap per a la defensa de la rotonda, i les seves accions no s’han fet esperar: “estam militaritzant la rotonda per defensar-nos de possibles nous atacs. Fins ara hem fet trinxeres, refugis anti-cans i està projectada la construcció d’una catapulta d’ous podrits. A part, hem organitzat les quintes i tota la població de la rotonda està en permanent estat d’alerta”. Davant aquestes accions, encara s’espera una resposta formal per part de l’Ajuntament, que de moment només ha decidit prendre mesures legals contra unes afirmacions que titllen de “falses i irrespectuoses”

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí