La “llengo bálèâ” arriba a les Escoles Oficials d’Idiomes

0
689

Segon ha informat avui dematí el conseller d’educació, el govern balear està treballant en el projecte de llei segons el qual, a partir del proper curs 2015-2016, totes les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) de la comunitat autònoma oferiran en els seus plans d’estudis l’idioma bálèâ. Això ajudarà, segon el propi conseller, a “crear llocs de feina i a fomentar una part important de la nostra cultura, l’espanyola, eh… perdó, la mallorquina”. L’oposició, per la seva banda, ha qualificat aquesta llei de “disparat i paranoia total del senyor Bauzá”. El que han de fer, segon Biel Barceló, del grup Més, és “invertir aquests diners en contractar professors i arreglar les instal·lacions de les escoles, que fan més pena que altra cosa”. Al carrer, varis grups d’estudiants s’han manifestat en contra d’aquesta llei al crit de “Ja que ensenyau llengües inventades, preferim estudiar pàrsel

Mariano Rajoy, president del govern espanyol, ha recolzat aquesta mesura totalment: “crec que l’estudi de la llengo bálèâ és importantíssim, sempre i quan els seus defensors s’expressin sempre en castellà”. El ressò de la notícia ha arribat a Alemanya, on el ministre d’educació ha dit al respecte que “això és una parida; però és igual, quan Mallorca sigui un Bundesland, llevarem aquesta estúpida llei i seran oficials l’alemany i el català”.

Finalment, Juan Garcia, membre del Círculo Balear, ha afirmat que “ya erâ hora de qe algù fes axö; tutom sab que el mayorquì es anterio a nes catalâ, i que aqui els mayorquins ya jerràven el nostra idiômá en tempç dels talayôtìcs. Ês pertânt una lley jûsta y nesessarie. Fa vergôña que’ls níns mayoriquins no sápiguen xerra sa seva propìa llengo”.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí