La cursa de roba interior de Bunyola acaba amb 6 morts per hipotèrmia i 37 ingressats en estat greu

0
1976

La ja emblemàtica cursa de roba interior que es celebra cada any per les festes de Sant Mateu a Bunyola ha acabat amb 6 morts i 37 ingressats greus per pneumònia a causa de la extrema baixada de temperatures que s’han registrat aquests últims dies.

“Les autoritats sanitàries varen avisar que les baixes temperatures no eren adequades per una cursa amb roba interior però ja se sap que els bunyolins són ingovernables” ens explica l’alcalde de Bunyola Andreu Bujosa que ens assegura que ell aquest any va córrer amb bòxers i no en tanga com cada any advertit de les baixes temperatures.

Nombroses associacions animalistes han manifestat la seva disconformitat aquesta tradició: “S’han d’abolir les salvatges tradicions que acaben amb la mort d’animals. Els Bunyolins estan catalogats com espècie en perill d’extinció i celebracions com aquestes només fan que agreujar aquest problema” ens explica Inés Mateu presidenta del GOB.

Per altra banda, el portaveu de l’associació cultural Quin Ubiti! Joan M. Parra ha defensat d’aquesta tradició ara ja centenària al·legant: “La cursa de roba interior té un component Darwinià. Els bunyolins més febles cauen malalts i moren i només quedam els més forts”.

 

 

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí