José Ramón Bauzá: “No sabia que Guillem d’Efak fos negre”

0
710

Vint anys després de la mort de Guillem d’Efak, el president de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, ha descobert que el cantant manacorí era negre. “Jo sabia que era un tio que feia música. De fet, Mallorca no seria el mateix sense el gran aportament que ha fet d’Efak a la nostra cultura. Cançons com Beat it i Billie Jean van revolucionar el panorama musical. Jo, de fet, m’he criat amb el bruixot com a referent”, afirma el President, qui va apuntar també que Guillem fou un gran defensor de “lo nostro”. “Però que fos negre? Ningú no m’ho havia dit!”, ha exclamat enfadat.

El descobriment de Bauzá ha estat de casualitat en una roda de premsa d’avui dilluns en la qual anunciava que el Govern havia construït ja la rotonda número 45.896 a Mallorca. En la roda els periodistes han aprofitat per demanar si es reconeixeria a Guillem d’Efak des de les institucions. “No en feim comptes”, diu Bauzá, “però no estaria malament. A mi me varen encantar les interpretacions brillants que va fer de protagonista en pel·lícules com L’informe pelicà, Doctor Dolittle, Ali o Seven i en sèries com El príncep de Bel Air, que han duit el nom de la nostra illa fins a Hollywood”, relata amb el pit inflat Bauzá i amb cara de ’em sé la lliçó’. “És més! Em sé de memòria els seus versos mítics que fan: Con diez cañones por banda, viento en popa, a toda vela, no corta el mar, sinó vuela un velero bergantín”, recita de memòria el President.

“Idò m’heu donat una idea. No li van fer els progres en el seu moment, noltros li donarem la medalla d’honor del Parlament”, conclou Bauzá.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí