IB3 internalitzarà els cuiners i cuineres que hi fan programes

1
798

IB3 vol que els xefs que ara mateix fan programes tant a la televisió com la ràdio formin part de la plantilla de l’Ens Públic. Segons ha pogut saber Foc i Fum, la direcció ha pres aquesta determinació per raons de programació, donat que assumeix que IB3, “sense programes de cuina a totes hores, deixarà d’existir”.

Les fonts de la cadena pública han explicat que la mesura també pretén ‘garantir l’estabilitat laboral dels prop de 120 cuiners i cuineres que porten anys fent programes a IB3’, de tal manera que s’hi puguin dedicar amb totes les garanties i sense dependre de canvis polítics i empresarials.

El director d’IB3 Andreu Manresa, apunten les fonts consultades, compliria així la seva promesa d’internalitzar la plantilla de l’Ens. “Ell només va parlar d’internalitzar, mai va concretar que serien els informatius de la cadena”.

De fet, per fer visible l’aposta decidida que fa IB3 per la gastronomia, als cuiners i cuineres que siguin internalitzats se’ls obligarà, a banda de tenir el nivell C1 de Català, a fer un curs de redactor i càmera de televisió perquè, segons apunten des de l’Ens, “puguin en un moment donat presentar un informatiu o una connexió en directe des de la seva cuina en cas que les audiències d’IB3 Notícies siguin baixes”.

De la mateixa manera, als periodistes que ara mateix treballen per a l’empresa subcontractada per IB3 per a dur a terme els informatius, se’ls obligarà a fer un curs de cuina i gastronomia autòctona per si, en cas que no tenguin cap noticia per a explicar, “puguin fer un plat de sopes davant la càmera abans de passar als esports”.

Davant les possibles crítiques que puguin aparèixer en els mitjans, especialment dels sindicats de periodistes, la cadena vol recordar que menjar “és un servei públic que està per damunt de la d’informar”. La font d’IB3 estava dinant mentre explicava aquesta noticia a Foc i Fum, així que ha acabat la declaració fent un rot. “Ben dit”, ha sentenciat.

 

Des de les entranyes d’IB3, això és una col·laboració externa de la corresponsal Ketty Buchens

1 COMENTARI

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí