Galileu: “Tenia una veinades a l’altra banda del carrer que estaven súper bones. Necessitava el telescopi per veure-les millor”

0
1432

Galileo Galilei ( 1564 – 1642), més conegut com Galileu, fou un famós físic, matemàtic i filòsof italià. La seva feina ha tingut gran repercussió dins del món científic, per les seves teories i metodologies novedoses i molts l’anomenen el pare de la ciència moderna. Avui els redactors de Foc i Fum tenim el privilegi de parlar amb ell.

 

– Foc i Fum (FiF): Vostè ha estat sempre un home dedicat a la ciència i les arts. Quin paper creu que juguen tant la ciència com les arts en el món actual?

– Galileo Galilei (GG): Cap. Està clar que cap. Com a mínim a l’Estat espanyol. D’aquí poc podreu tornar a les cavernes [riu].

 

– FiF: Vostè va introduir millores substancials en el telescopi. Quin incentiu tenia?

– GG: Tenia una veinades a l’altra banda del carrer que estaven súper bones. Necessitava el telescopi per veure-les millor.

 

– FiF: Com va ser la seva etapa com a professor universitari? Creu que és una professió en decadència?

– GG: Va ser una bona etapa, en tinc grans records. Quan a la segona qüestió, jo crec que sí. Avui dia les universitat estan plenes de professors que no es preocupen per res més que cobrar a final de mes. Els hi importa una merda si els seus alumnes aprenen o no. N’he vist que ni tan sols es preparen les classes, ni s’esforcen en fer res.

 

– FiF: Vostè va ser un gran defensor de les teories de copèrnic en una època en què aquestes encara no estaven gaire acceptades. Per què?

– GG: Doncs vaig recolzar les teories de copèrnic perquè sóc un radical i m’agrada molt portar la contraria. Sóc un provocador nat i no ho vaig poder evitar. En realitat, crec que el gir copernicà és una absoluta estupidesa però, com totes les bajanades d’aquest món, ha acabat triomfant.

 

– FiF: De fet, va ser jutjat i condemnat per la Inquisició. Va anar molt enfora amb això de portar la contraria, no?

– GG: Una mica sí. Però mira, el cantó positiu és que ara puc veure les estrelles de més a prop.

 

– FiF: Així doncs, creu que la Terra és el centre de l’Univers?

– GG: No us entereu de res, eh? El centre de l’Univers sóc jo.

 

– FiF: Si això surt a la llum serà una gran decepció per a gran part de la comunitat científica, que l’ha descrit com el pare de la ciència moderna.

– GG: Jo també estic decepcionat amb ells i encara no m’he queixat.

 

– FiF: Si pogués votar, a qui votaria en les properes eleccions espanyoles?

– GG: A mi mateix.

 

– FiF: I si guanyés, quina seria la seva primera mesura?

– GG: Canviaria totes les fotos de l’Univers dels llibres de text i em posaria a mi al mig fent que els astres orbitessin al meu voltant.

 

– FiF: Té moltes baralles allà al cel (o on sigui ara), per això de voler tenir sempre la raó?

– GG: Algunes sí. Els més pesats són Hitler i el seu amic en Paquito. Tots tres sostenim que som els centres de l’univers i mai ens posem d’acord.

 

– FiF: Per acabar, ens pot dir quina notícia de Foc i Fum li ha agadat més?

– GG: La de la pilota de Sergio Ramos. Jo encara la veig en òrbita algun vespre quan miro pel telescopi.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí