Experts confirmen l’extinció de l’expressió ‘de ca qui ets?’

0
620

Lingüistes de la Universitat de les Illes Balears (UIB) especialitzats en expressions que ja no usa ni Déu han determinat que la típica pregunta De ca qui ets? ha passat a millor vida. “La gent d’ara no ja no té malnoms, ja no s’hereten. És molt trist, però és així”, afirma Toni Bonet, doctorat en rodolins i metafísica literària. Segons Bonet, aquestes expressions moren a causa de la massificació de l’illa: “Ens hem passat amb això de la reproducció, hi ha massa gent per pocs malnoms”. De sa Sínia, de can Peu Gros, Prim, Forner, Vermell, Cuixa, de can Coió, Fesset, Boira,… No estan de moda.

Però no tothom ho veu així. “Centralistes, més que centralistes! Palmesanos, manacorers, inqueros… Als pobles no passa això, encara tenim mal noms”, exclama Joana Moragues, indignada per la informació propagada per la UIB. Els cas, però, és que la quantitat de persones que ja no tenen mal nom fa que quan demanes de ca qui ets? la majoria de la gent et respon amb un de ca meva. “Jo a aquests els fotia una clatellada que pegaven de morros en terra”, diu Moragues.

Bonet, així mateix, afirma que també expressions com ai las! o Ave Maria Puríssima (per entrar a la casa) estan tan mortes com els Rufinos, els Palotes o els xiclets Boomer.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí