En busca i captura qui va posar el nom de Sometimes a la urbanització de Sometimes

1
760

Mallorca rebia ahir la gran notícia que Palmanyola guanyava el premi a Millor nom original al festival d’Urbanitzacions de Guadalajara. Però avui hem vist com la Interpol ha decretat una ordre de cerca i captura a la persona que va tenir la genial idea de batiar una zona de la platja de Palma amb el nom de Sometimes. “No tenim molt clar perquè li posaren aquest nom. Però és intolerable. Els mallorquins, que venen la seva ànima al diable i no en tenen ni fava d’anglès, haurien de tenir una mica més decència”, explica Franz Always, cap de la Interpol, a Foc i Fum. El pitjor de tot, diu, “és que ningú sap si s’ha de pronunciar en anglès o en català”.

“Intentes anar a Can Pastilla, arribes a la rotonda, i veus aquella senyal que posa Sometimes… Jo no sabia què era. Com que sé una mica d’anglès, a vegades agafava aquella sortida i a vegades no”, afirma Pere Sureda, petrer que fa feina a la platja de Palma.

De fet, segons un estudi del Govern balear es calcula que un de cada set cotxes agafa aquella sortida. És a dir, “que a vegades un cotxe surt per allà”, confirma Francina Armengol, qui ha volgut aportar el seu gra d’arena i també s’ha posat en contacte amb l’agència policíaca internacional.

L’únic que de moment ha pogut esbrinar la Interpol és que la majoria de mallorquins es fan els suecs quan se’ls demana sobre el tema. “Ningú ens vol contestar. Ens diuen que això no és cosa seva, que no saben què és. És com si fos un forat negre dins la història de l’illa”.

1 COMENTARI

  1. “En busca i captura” és un calc del castellà horrorós. “En crida i cerca” és una forma genuïna de la nostra llengua. Salut

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí