El PP proposa un nou sufragi censatari per mantenir-se en el poder

0
1178

El Partit Popular de Mariano de Rajoy ja té proposta estrella per a les properes eleccions: el sufragi censatari. Els conservadors, inspirats en el programa d’Antonio Cánovas del Castillo, proposen que només puguin votar els majors de 25 anys amb una renta mínima de 25 pessetes anuals per contribució territorial o 50 pessetes per contribució industrial. “Així només podran votar els burgesos. Ho tenim guanyat això”, afirma Rajoy. El nom de la campanya serà #restauracióReturns.

Els populars, però, no queden aquí, i emmirallats en els seus referents del segle XIX proposen també que la sobirania sigui compartida entre el Rei i les Corts. “No pot ser tanta democràcia. Hem deixat el Rei fora poder, ja no pot comandar tranquil ni l’exèrcit ni manar envair territoris”, afirma María Dolores De Cospedal, secretària general del PP. Tot i així, en assumptes monàrquics els conservadors consideren que Felip VI és massa “tebi i tou” i propugnen un canvi radical. Ara el PP serà carlí. “No sabem ben bé qui seria el descendent carlí, però segur que tendria més collons que aquest Borbó”, afirma rotundament un Rajoy inflat pel seu flamant programa electoral.

Així mateix, en quant a la llei de llibertat de premsa l’encara president del govern l’Estat espanyol afirma que “els constitucionalistes no en tenim prou tancant l’Egunkaria, aquí hi ha col·laboracionistes per tot, a partir d’ara només permetrem l’ABC i la Razón”. I conclou: “Hem de lluitar contra les desamortitzacions proposades pels veneçolans de Podem. Nosaltres tenim el nostre propi lema, ‘La Terra per qui la paga’”.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí