El Palau de Congressos declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

1
604

Tot i que sembla que no el veurem mai acabat, el Palau de Congressos de Palma ja compta amb un títol d’honor. La UNESCO ha declarat la construcció part del patrimoni de la humanitat, equiparant l’edifici a d’altres construccions històriques com el Palau de la Música o la Catedral de Santiago. Tot i que la construcció sembla no lligar gaire amb els principis que conformen el patrimoni de la humanitat, un representant de la UNESCO ha declarat durant la roda de premsa que es tracta d’un edifici que “més o manco” compleix els requisits d’importància cultural i natural i que “tanmateix, ja no vindrà d’una declaració més”.
L’expresident del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, ha explicat que ell mateix va presentar la sol•licitud a la UNESCO durant la seva legislatura, tan aviat com es va començar a parlar de la possibilitat de construir un Palau de Congressos. “Sembla que tot i estar mig sord i a la presó, encara conservo alguns contactes importants a Europa” afirma l’expresident. D’altra banda, el tinent d’alcalde de Turisme i Coordinació Municipal de Palma, Álvar Gijón, ha afirmat estar molt content per la declaració que, segons explica, pensava que era impossible. “Encara no s’han acabat les obres, tenim problemes amb les concessions i es tracta d’un edifici bastant lleig i de fort impacte”.

1 COMENTARI

 1. – Representa una obra mestra del geni creatiu humà (obra de l’arquitecte Francisco Mangado).
  – És una clara manifestació d’un intercanvi de valors humans durant un determinat període, en el desenvolupament de l’arquitectura i la planificació urbana, disseny monumental i paisatgístic alhora (avarícia i supèrbia s’entrellacen en aquest excepcional edifici perfectament integrat en el passeig marítim).
  – És i aporta un testimoni excepcional d’una llarga tradició cultural que segueix viva (corrupció).
  – És un exemple excel•lent d’un conjunt arquitectònic i tecnològic que, a més, il•lustra una etapa significativa en la història de la humanitat (capitalisme).
  – Constitueixen un exemple representatiu de l’impacte d’un canvi irreversible (de la cultura tradicional).
  – Està directament lligat a esdeveniments i tradicions vius (suborns).
  – I, finalment, l’autenticitat en el disseny, materials i mà d’obra també s’han tingut en compte.

  En definitiva, és una gran notícia pels baleâs!

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí