El Govern espanyol no reconeixerà el REB però sí que a Madrid “fa una calor més seca”.

0
649

Les Illes Balears tendran en les pròximes setmanes el reconeixement, per part del govern central, de comunitat amb una calor menys seca que Madrid.

Així ho han fet saber a Foc i Fum fonts del ministeri de Agricultura y Pesca, Alimentació y Medi Ambient. La intenció de Madrid és compensar les Illes després de no reconèixer el Règim Especial de les Balears ni aprovar un nou sistema de finançament autonòmic.

“És un fet de justícia històrica. Sempre s’ha dit que a Madrid fa més calor que a les Balears, però que és més seca, però mai s’havia reconegut de forma oficial”, afirmen des del ministeri a Foc i Fum (en aquest cas, Fuego y Humo). A partir de la pròxima publicació en el BOE (Boletín Oficial del Estado) que “La capital de España tiene más altas temperaturas que la provincia de Baleares, pero el clima es más seco, y por tanto, en las islas es más húmedo”, el govern central considera que “con este decreto se reconoce al fin la singularidad balear”. De fet, Madrid podria convertir aquest reconeixement en una llei anomenada HEB (Humedad Especial de Baleares).

Entre d’altres avantatges, el HEB podria compensar els autòctons que es queixen que “fa massa humitat” a les Illes amb un viatge a Madrid per comprovar que allà “fa molta calor, però és més seca”. Això sí, els aspirants a poder gaudir de la baixa humitat castellana hauran de queixar-se sobre el temps en castellà, i en cap cas dir que a Catalunya també el clima és “igual d’Humit”.  

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí