El govern demanarà el B1 d’alemany per treballar a sanitat

0
723

Després de la polèmica sobre el domini de la llengua catalana per exercir dins del cos sanitari a les Balears, els representants dels Acords pel Canvi donen una passa més en matèria lingüística i avui mateix han anunciat un nou decret de l’alemany a la sanitat. “Es tractarà d’un requisit obligatori per a qualsevol persona que es vulgui presentar a les oposicions de qualsevol especialitat del cos sanitari” ha explicat la consellera de l’àrea, Fina Santiago.

Amb aquest nou decret, el govern exigirà el nivell B1 d’alemany per a poder accedir a qualsevol lloc de feina dins de la sanitat pública a les illes: “No volem discriminar cap turista alemany, que pobrets, venen aquí i ningú els parla el seu idioma i nosaltres a Mallorca vivim del turisme i clar, si no els xerram en el seu idioma arreu, potser no tornen mai més i arriba l’apocalipsi zombi a les illes” declara Santiago.

Així mateix, Santiago ha explicat que l’equip de govern està estudiant incloure el requisit d’alemany també a les oposicions en educació i administracions públiques. “Tothom ja sap que som igual que el PP així que no ens amagarem més: visca els hotelers i visca Airbnb!” han cridat a l’uníson tots els membres del govern.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí