El govern crearà l’Institut d’Estudis Garàuics

0
591

El govern del Pacte 3.1 crearà l’Institut d’Estudis Garàuics (IEG), un organisme públic, depenent de la conselleria de Transparència, que promourà la creació d’estudis o informes per a institucions públiques a les Balears. “És un sector amb moltes possibilitats i sortides professionals a l’arxipèlag que necessita esser reconegut i recolzat”, han explicat a Foc i Fum fonts de transparència, abans gestionada per Més, ara pel PSIB PSOE.

Es desconeix encara de quina manera es crearà l’IEG per què, apunten des del govern, s’ha de fer primer un estudi de viabilitat del projecte. De fet, per a poder-hi treballar no caldrà fer oposicions ni tenir estudis de batxillerat o grau superior, si no demostrar les aptituds en fer estudis d’assessorament d’allò més creatius.

L’IEG tendrà un registre de tots els informes per a empreses públiques que s’han fet en democràcia a les Balears, alguns de molt destacats com l’estudi de la penetració de la sobrassada a la Xina que va fer la conselleria de Comerç a la segona legislatura de Jaume Matas al govern.

Aquesta nova institució pretén promoure la cultura de l’informe i per això, apunten les fonts consultades, es presentarà a la Fira de Nàpols de 2018, dedicada als creatius d’estudis més inversemblants per justificar pagaments amb doblers públics.

El nom d’Instut d’Estudis Garàuics s’ha decidit per fer un homenatge a Jaume Garau, l’economista que ha tornat a posar en valor els estudis fraccionats i pagats amb doblers públics a gent afí al partit, en aquest cas Més per Mallorca. Fonts del partit eco sobiranista han mostrat el seu malestar per aquest nou organisme públic ja que, apunten, “l’ha creat el PSOE per fer-nos la punyeta”. De fet, segons ha pogut saber aquest diari, els socialistes tenen en propietat un estudi que varen encarregar a principis de legislatura sobre “com erosionar Més al govern” que no hi serà a l’IEG.

Col·laboració de Ketty Buchens

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí