Detinguts els joves del barco de Chanquete per alteració de l’ordre públic

0
638

Els efectes de la llei mordassa ja han estat visibles en el tercer dia d’aplicació. La Dorada, barco d’en Chanquete, ha estat l’escenari en el qual els antiavalots han carregat durament per “alteració de l’ordre públic i impediment de desallotjament”.

“Portaven anys i anys ocupant l’espai, fins i tot amb Chanquete mort, i ara que ha entrat en vigor la nova llei hem pogut actuar”, afirma Pepe Escocío, cap de policia de Nerja. “El que no poden pretendre aquests joves antisistema -ara ja no tan joves- és apoderar-se d’espais tan emblemàtics i ocupar-los permanentment al crit de ‘no nos moverán’. A més, dins el vaixell hem trobat material per fer còctels molotov”, apunta Escocío. L’operació policial s’ha pogut dur a terme gràcies a anys d’infiltració d’un policia dins la banda, conegut amb el sobrenom de Pancho García. De fet, portava tants anys infiltrat que els companys no l’han reconegut i l’han començat a inflar a porrades mentre García cridava enèrgic “soy compañero, joder!”.

Durant el dia d’avui s’espera que surtin en llibertat amb càrrecs i es podrien enfrontar a penes de fins a sis anys de presó. A hores d’ara, ja s’ha activat una campanya de solidaritat amb el nom de #todosDefendemosElBarco, #ChanqueteSomosTodos i #MuerteAPanchoGarcia.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí