Cleopatra:”Em tenien enveja perquè sóc guapa, rica i la millor reina del món”

0
890

Cleopatra VII (69 a.C.) fou la darrera i una de les més famoses reines de l’antic Egipte. Aquesta bella i decidida dona pujà al tron als 18 anys després de la mort del seu pare, i governà Egipte en els darrers anys de la seva independència, abans de convertir-se en província romana. Dona de cultura, parla fluidament egipci, grec, hebreu, siri i arameu, i també un poc de llatí. Avui contesta en català a les preguntes dels nostres redactors Pep, Antònia i Ulisses.

 

-Foc i Fum (FiF): El seu pare va ser famós sobretot per acceptar suborns dels romans i per ser totalment corrupte. Creu que ha creat escola entre els polítics espanyols del segle XX?

-Cleopatra VII (C): La veritat és que era molt corrupte. Va arribar a fer un port per vaixells on no hi amarrava cap vaixell. I a sobre li deia al meu fill “mira, t’agrada el port del abuelo?”

 

-FiF: Vostè va casar-se amb dos germans seus, Ptolomeu XIII i Ptolomeu XIV. La família Lannister és coneguda arreu del món per practicar l’incest. Són parents dels Lannister vostès?

-C: Si, som família. Però no els suporto perquè mantenen el seu amor en secret i sempre estan pensant amb l’or i els diners. Fan oi.

 

-FiF: Li agrada parlar llatí a vostè?

-C: En realitat no, però va molt bé per lligar. Quan vas a un bar a fer cerveses, pots comunicar-te amb molta més gent si saps llatí, tot i que ara estudio anglès per apuntar-me al Tinder.

 

-FiF: Vostè va ser amant de dos dels militars més famosos que ha tingut mai Roma: Juli César i Marc Antoni. Homes coneguts arreu del món per la seva personalitat i les seves grans aptituds no només bèl·liques, sinó també polítiques i diplomàtiques. Que destacaria més del primer?

-C: 24 cm.

 

-FiF: Ah, i de Marc Antoni?

-C: Se sabia unes postures increïbles. No se on les devia haver après.

 

-FiF: Vostè va enverinar el seu germà petit (i espòs) per evitar que li prengués el regne. No és una mica radical?

-C: Això són rumors… no s’ha pogut demostrar mai.

 

-FiF: Que destaca més del període en que va estar exiliada a Siria?

-C: Estava bastant emprenyada amb el meu germà i vaig intentar formar un exèrcit per tornar a Egipte i donar-li bé pes cul però no em va sortir gaire bé la jugada… Però com a mínim em va servir per conèixer molts homes guapos.

 

-FiF: Vostè va fer dos viatges a Roma, els anys 46 i 44 aC. Va agradar-li la Ciutat Eterna?

-C: No. Estava plena de gent inculta i mal vestida.

 

-FiF: Hem sentit a dir que els romans no la suportaven a vostè. És cert?

-C: Em tenien enveja perquè sóc guapa, rica i la millor reina del món.

 

-FiF: Que és el que més li agrada del seu país, Egipte?

-C: Egipte és una gran nació: els egipcis són muy egipcis i mucho egipcis. Fi de la cita.

 

-FiF: Que li agrada fer durant el seu temps lliure?

-C: Orgies.

 

-FiF: Ja per acabar, quina és la notícia de Foc i Fum que li ha agradat més?

-(C): Clarament els consells post-mortem al president Bauzá… Aquest home ha estat un pèssim estrateg i un polític de pena.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí