Angela Merkel engega un referèndum per a que Mallorca formi part d’Alemanya

0
871
CC BY 2.0

El govern alemany ha anunciat avui la celebració d’un referèndum per a que Mallorca passi a formar part d’Alemanya. La votació es portarà a terme el dia 8 de maig amb una campanya informativa prèvia que durarà 3 mesos.

La iniciativa va ser proposada l’any 2005 en el programa electoral de la CDU (Unió Demòcrata i Cristiana d’Alemanya), quan Angela Merkel guanyà les primeres eleccions. “Era un compromís que fa temps vaig prendre amb el poble alemany” afirma la líder de la CDU. En cas que el resultat de la votació sigui afirmatiu, l’illa mallorquina passaria a ser el 17è Land del territori alemany.

Encara s’està estudiant la pregunta del referèndum però representants de la CDU han explicat que serà una pregunta tancada i que només es podrà contestar amb un sí o un no i que podran votar totes aquelles persones de nacionalitat alemanya que siguin majors de 16 anys.

Les reaccions a Espanya no han trigat a arribar. El Partit Popular i el PSOE s’han posicionat a favor del referèndum mentre que la resta de partits espanyols s’hi oposen. De fet, han format la plataforma Mallorca NEIN, en contra de la celebració del referèndum que aplega no només partits polítics sinó també entitats i organitzacions diverses.

El President de les Illes Balears, José Ramón Bauzá ha explicat als mitjans que ja li va bé formar part d’Alemanya mentre ell pugui tirar el TIL endavant. Per altra banda, el president del govern espanyol Mariano Rajoy ha declarat que a ell tant li fa. “Tanmateix ja fa temps que acatem ordres alemanyes” afirma el president.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí