Advocats Cristians vol denunciar el Govern balear per fomentar el “mecagondéu”

0
825

L’Associació d’Advocats Cristians està preparant una querella per denunciar el Govern balear, segons ha pogut saber Foc i Fum a través de fonts secretes.

El motiu no és altre que la paraula “mecagondéu” (acceptada ja com a una sola paraula, en comptes de quatre per l’IEC). Segons paraules de l’associació d’advocats cristians, “el Govern no fa res per evitar que la primera paraula que aprenen a dir a Mallorca els peninsulars sigui «mecagondéu»”.

En paraules d’un dels seus advocats, Francisco Valle de Losquesetiraron, “és una ofensa a Déu i a l’Església catòlica i representa un delicte d’odi. De fet, vam estar a punt de fer-ho també per paraules com «cristoputa», «esteuscoions» o «batuadeusagrat»”.

Per contra, el Govern ha contestat, en paraules d’un dels seus portaveus, Pep Topbatua, que “la integració lingüística ha de començar pel més bàsic. És a dir, la paraula «mecagondéu», que és part del llenguatge dels autòctons. Pensau que un «mecagondéu» serveix per tenir el nivell òptim de català per sobreviure a Mallorca. No per ser funcionaris públics”.

A tot això, cal afegir que el Govern ha contractat el mateix advocat que porta el cas de Willy Toledo per a defensar l’ens públic.

Col·laboració de Tomeu Llengo Llarga i Pep Boira

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí