A partir de l’any que ve l’1 de maig no serà festiu a Espanya.

0
556

Segons ha informat en roda de premsa avui dematí Mariano Rajoy, l’1 de maig deixarà de ser festiu a partir de l’any 2016. La sorprenent mesura s’ha pres després de la incapacitat del govern d’Espanya per a reduir la taxa d’atur per sota del 20%. Les previsions oficials mostren que dita taxa no baixarà fins a l’any 3020, coincidint amb l’apocalipsi final.  Segons ha explicat el propi president “quin sentit té fer una festa del treballador si aviat no en quedarà cap? Com a molt podrem fer la festa de l’aturat”. A més d’això, el govern presentarà un pla per a fomentar la desocupació perquè, segons expliquen fonts oficials, han vist que és més difícil crear llocs de feina que aturats. Felipe González, quan li han preguntat que en pensava ell d’aquesta nova mesura, ha respost: “A mi m’és igual, jo no he fet feina mai”

La notícia ha provocat diverses reaccions a les Balears. Per una banda, Mateu Miquel, recepcionista d’hotel, ha dit que “amb les hores de feina que feim i el que cobram, poden fer un dia festiu que sigui El dia de l’Esclau”. Un cop coneguda la notícia, els manifestants d’enguany han utilitzat la psicologia inversa durant les manifestacions arreu d’Espanya, reclamant més precarietat laboral, menys drets i sous més baixos per veure si així les empreses prenen les mesures contraries. El president de la patronal balear s’ha rigut dels manifestants mentre afirmava “no cola”.

Per altra banda, Marià Guimper, president de l’associació Hotelera, ha dit que “aquesta mesura ens pareix del tot insuficient; volem que llevin tots els festius de l’any. Els treballadors s’han mal acostumat, a més de que tenen dia lliure, volen cobrar a final de mes. Vergonya els hi hauria de fer”. Finalment, Jose Ramon Bauzà ha recolzat totalment aquesta mesura: “si ho diuen de Madrid és que està bé”.

PUBLICA UNA RESPOSTA

Escriu el teu comentari
Escriu el teu nom aquí