Vés al contingut

Son Banya desapareix a causa de la construcció d’una tercera pista a l’aeroport

Segons ha informat avui dematí la ministra de Foment, Ana Pastor, s’ha aprovat la construcció de la tercera pista de l’aeroport de Son Sant Joan (Palma) gràcies a fons de la Unió Europea. Aquesta nova pista tindrà una llargària de 3.250 metres i una orientació de 300º Nord-oest i 120º sud-oest. Segons la ministra, aquesta nova pista servirà per cobrir dues necessitats essencials: arribar al mínim de comisions que necessita el PP per finançar-se amb diners públics durant aquesta legislatura i també per acabar d’una vegada per totes amb el poblat de Son Banya.

Miguel Jimeno, portaveu de la Federació hotelera de Balears, ha dit que “ja era hora de que fessin aquesta tercera pista, que sinó tot es col·lapsa i els pobres hotelers desgraciats perdem diners. El govern ha de mirar pels nostres interessos, que per això ficam por a la gent perquè els voti”. Les reaccions a peu de carrer no s’han fet esperar. Juan Ramírez, que s’autodefineix a sí mateix com a “consumidor ocasional de coca de la que no es compra al forn” ha expressat la seva commoció i indignació: “això farà que hi hagi una reducció potencial de l’oferta de cocaïna, i per tant, és inevitable que hi hagi com a conseqüència directa d’aquest fet un augment no només del valor nominal d’aquest producte sinó també del seu cost a preu de mercat en relació a la inversió anual d’empreses multinacionals del sector borsari i un increment elevat dels costos de producció i distribució a causa del tancament de vies fonamentals d’exportació, com era el cas de  Son Banya”. En definitiva, conclou, “que el preu pujarà un ou i part de l’altre”

Finalment, Mariano Rajoy no també s’ha pronunciat sobre aquest projecte: “tot d’una me va sorprendre, perquè me pensava que Mallorca ja era part d’Alemanya; després em vaig enfadar moltíssim amb la ministra, perquè és vergonyós que Espanya inverteixi diners a territoris perifèrics i de segona categoria com Mallorca; però ara que m’han dit que els diners vénen d’Europa, ja me va bé”.