Vés al contingut

Advocats Cristians vol denunciar el Govern balear per fomentar el “mecagondéu”

L’Associació d’Advocats Cristians està preparant una querella per denunciar el Govern balear, segons ha pogut saber Foc i Fum a través de fonts secretes.

El motiu no és altre que la paraula “mecagondéu” (acceptada ja com a una sola paraula, en comptes de quatre per l’IEC). Segons paraules de l’associació d’advocats cristians, “el Govern no fa res per evitar que la primera paraula que aprenen a dir a Mallorca els peninsulars sigui «mecagondéu»”.

En paraules d’un dels seus advocats, Francisco Valle de Losquesetiraron, “és una ofensa a Déu i a l’Església catòlica i representa un delicte d’odi. De fet, vam estar a punt de fer-ho també per paraules com «cristoputa», «esteuscoions» o «batuadeusagrat»”.

Per contra, el Govern ha contestat, en paraules d’un dels seus portaveus, Pep Topbatua, que “la integració lingüística ha de començar pel més bàsic. És a dir, la paraula «mecagondéu», que és part del llenguatge dels autòctons. Pensau que un «mecagondéu» serveix per tenir el nivell òptim de català per sobreviure a Mallorca. No per ser funcionaris públics”.

A tot això, cal afegir que el Govern ha contractat el mateix advocat que porta el cas de Willy Toledo per a defensar l’ens públic.

Col·laboració de Tomeu Llengo Llarga i Pep Boira