Després d’una incansable lluita per gran part de la població mallorquina, el 28 de desembre del 2017 el túnel de Sóller va passar a ser gratuït.

La demanda de la gratuïtat del túnel venia per part de la població sollerica que demanava poder sortir de la vall per dur a terme activitats més enllà de l’agricultura o l’estraperlo. També nombrosos mallorquins demanaven la gratuïtat per poder visitar més sovint la vall de Sóller, famosa pel seu gran encant i misticisme.

Però després de ja 4 mesos de la seva gratuïtat s’han començat a destapar els efectes col·laterals que ningú esperava: “D’ençà que el túnel és gratuït per tothom, els sollerics són lliures de sortir de la seva cova i passejar per Mallorca, és una cosa que hauríem d’haver tengut en compte”, ens expliquen fonts del govern.

“Els sollerics són raça perillosa, gent ermitanya, endogàmica i amb la prepotència d’un francès de bé, són l’encarnació del dimoni”, argumenta Joan Alcover, professor d’antropologia a la UIB. “Mai els hauríem d’haver deixat sortir del forat!”, cridà Alcover quan presencià l’entrada del primer solleric a la universitat.

Les poblacions més ressentides per la ja no tan recent obertura del Túnel ha sigut Bunyola, on els embarassos i la criminalitat han arribat a màxims històrics.

Col·lectius com TerraFerida o el GOB demanen al govern que prengui cartes a l’assumpte abans que sigui massa tard: “L’espècie invasora pot trastocar l’ecosistema balear a nivells inimaginables” sentencia el director del GOB Toni Sacarés.

El govern assegura haver pres nota i prendre una decisió les setmanes vinents. L’oposició demana tapiar el túnel i enviar tots els condemnats a mort a defensar la serra: “Si els fornalutxencs descobreixen que el tunel és gratuït, podria ser el acabose”.