Vés al contingut

Neix Foc i Fum, un digital periodístic molt, molt seriós i rigorós

Un nou mitjà de comunicació reneix a l’illa de Mallorca: Ni més ni menys que Foc i Fum. La revista pretén ser un espai comunicatiu on es donin a conèixer esdeveniments i fets verídics, reals. Bé, potser molt reals no són, però ho podrien ser. Al cap i a la fi, què és la realitat?

Foc i Fum porta el nom de la revista satírica mallorquina d’inicis del segle XX dirigida pel Mascle Ros i que fou tancada el 1936. Els escriptors, periodistes, comunicadors, dissenyadors o glosadors que inicien el projecte són Pep Boira, Antònia Greixonera, Biel Fesset, Pere de can Sopes, Ulises i Pere Catoxes.

Segons els fundadors, el digital neix en un moment en el qual realitat i ficció s’uneixen i allò que ens vénen com a verídic els grans mitjans de comunicació no és més que quelcom “edulcorat fins a l’extrem”. Així, “nosaltres expliquem la realitat a la nostra manera i caricaturitzem en paraules aquells fets que de per si ja ens semblen grotescos. Tot, sobre uns principis clars i contundents”.

Foc i Fum traurà periòdicament informació actualitzada i mantindrà els seus fidels lectors al dia d’aquesta realitat. De Mallorca cap a Mallorca, i de l’illa cap al món.